esmaspäev, 6. veebruar 2012

Kajakas!


Nii, vahepeal teavitan, mis siis Timmo vabrikus toimunud on - mitte sittagi!!! Okei, tegelt asi pole nii depressiivne. Üldiselt olen päris tubli olnud arvestades tavapärast tempot ja ajaplaneeringut. Teinud olen siis lõikeid, tellimustöid, padjapüüre, passi kaante katted ja jätkanud vana pintsakut, mis välja lõigatult vedeles kapis.
Alustan siis eelmisest nädalast, kus hõikasin, et overlok(äärestusmasin, teeb siis õmblusi, mis on t-särgil, pusadel, ja muudel ilma voodrita toodetel) töötab. HA-HA-HA, masin otsustas siiski tõrkuma hakata ja toimus tööseisak. Sain küll teha lõikeid ja lõigata välja pusasid ning tavalise masinaga kokku õmmelda. Aga selleks, et õmblused ei näeks välja nagu 6 aastase lapse tehtud nukukleidil, siis pean vist masina parandusse viima. Kuigi kõige naljakam asja puhul on see, et kui nikerdan ja üritan parandada, siis KÕIK on õige ja peaks töötama. Teen siis proovilapil katsetuse ja OPPA, isegi äärestab normaalselt ja peaks nagu funkama. Hakkan tegema siis päris tööd ja oihhh, masin ütleb üles. Enam ei õmble. Parandan siis uuesti, proovin kohe õiget asja hakata õmblema ja vops, ikka ei tööta. Alguses arvasin, et asi on nõeltes. Ostsin siis uued nõelad, viisin masina kasutusjuhendi veel poodi, et 100% õiged nõelad saaks. Need läksid esimese 30 minuti katsetamisel puruks...nice. Aga siiski proovin edasi tellitud pusasid teha. Selleks aga on vaja veidi kannatust ja aega. Ja kes veel ei tea, siis oskan üpris hästi masinaid parandada, sain kunagi maal vana Singeri masina tööle, mis oli maha kantud antiik, plus veel ühe teise masina. Samuti olen enda masinat parandanud korduvalt (mis ehk põhjustabki selle, et see koguaeg juksib???) aga vot sellest pähklist ma läbi ei hammusta, mis selle masina küljes on.
Täna siis tegin mitmekordse õmbluspäeva, et siis vähem suitsupause - rohkem tegusid. Ostsin hiljaaegu JYSKist voodipesu komplekti ja peale esimest pesu, padjapüürid olid nagu vetsupaber. Reaalselt, väikse tõmbega rebeneb igast otsast puruks ja hea, et ei plahvata veel. Otsustasin siis täna uued padjapüürid teha. Tegin koguni 5. Kolm padjapüüri tulid siis magamispatjade jaoks. Teised 2 diivanipatjadele. Kindlasti on ääretult põev teema see Padjapüüri häma, mida hetkel ajan, aga kuna olen tulemusega ülirahul, siis why not. Ühesõnaga loo moraal, JYSKi voodipesu komplektid on sitad. Ärge ostke! (homme tuleb kohtukutse raudselt)
Täna sain veel laheda idee, et teha passi kaantele ümbrise. Idee on sama, nagu koolis õpikutel ja vihikutel paberi ümberpanemine (millest pole mul halli aimugi), aga lihtsalt teha selline asi riidest ja täpsete mõõtudega. Kuna reisisõpradel kipuvad passid kuluma, siis see väike abimees päästab sellest probleemist. Aga mida mina sellest tean - kaugeim koht kus olnud olen ja suht ainsam, on Norra piiri lähedal ja seda ka joppamise peale (pluss seal kehtib kasvõi id-kaart:(, millal ma küll enda passi templi saan?). Aga tulemusega jäin rahule.
Kuna tellitud pusad sain nii kaugele kui oli võimalik ja nüüd seisab äärestusmasina taga kõik. Siis otsustasin välja kraapida vana frakk/pintsaku, mille olin mõned kuud tagasi välja lõiganud, aga polnud veel midagi edasi sellega teinud. Materjal, sellel on väga nice. Siinkohal tänan tädi Tiiut, kes kunagi selle mulle vanaema kaudu saatis. Seal pole ka äärestusmasinat vaja, sest loodetavasti suudan selle voodriga valmis teha (kui üldse teen selle valmis, sest....). Niisiis. Hakkasin seda kokku õmblema, et teha esimene proov ja vaadata kuidas ta istub. Tegin selle enda mõtõude järgi, aga ohhh ennäe. Ülehindasin ennast...õigemini alahindasin ennast. Mõned kuud tagasi kaalusin vähem ja see elukas seljas pitsitab. See pole muidugi asja kõige hullem külg. Tegin siis ilusasti varrukad ja ilusasti panin tugevduse. Proovisin selga ja näen välja nagu peksa saanud Lady Gaga. Nii, jätkasin õmblemist. Tegin tagaosa, kus peaks olema lõhik. Sain selle ka enam-vähem valmis ja ennäe. Nägin välja nagu fucking kajakas. Aga sellegipoolest loodan, et sellest saab asja, kuna tegemist on suht retro/punk stiilis kangaga ja idee kohaselt, peaksin välja nägema nagu tänapäeva Freddy Mercury.
Lõpetuseks mainin, et tegelikult pole ma nii sitahäda kui paistab, saan üpris hästi hakkama asjadega, aga lihtsalt pean jagama enamasti ebaõnnestumisi. Ehk muudab see kellegi päeva ilusamaks:D

(pildil passikaaned ja taustal pintsak/frakk, lahe materjal eks?!)

Kommentaare ei ole: